Menu

Optakt: Nord mod Syd

image
25. september 2019 kl. 08:34

En TV-kamp på hjemmebane. Selvom kampene i 2. division sendes live på EkstraBladets hjemmeside, så blegner dette setup i al ydmyghed i sammenligning med hvordan, at det føles at løbe på banen foran adskillige rullende kameraer, der når ud til mange tusinder af mennesker. Sidstnævnte er tilfældet til denne kamp i Sydbank Pokalens 3. runde.

Det har krævet mange af døgnets vågne timer det seneste stykke tid for at klargøre til denne festdag. I VSK Aarhus er vi derfor utroligt stolte over, at vi i dagens anledning har været i stand til at give Vejlby Centervej en kraftig opgradering: sikkerhedsfaciliteter, tv-klargøring og meget mere. Tak til herreeliteudvalget i bestyrelsen for at gøre det muligt.

VSK Aarhus startede årets pokaleventyr allerede som seriehold i de indledende runder kort før sommerferien, da naboerne fra VRI blev sendt ud i pokalmørket med en 0-2 sejr. Målscorerne her var Jacob Rasmussen og Mark Mikkelsen. Herefter gik turen til Ringkøbing i 1. runde af den afsluttende del af Sydbank Pokalen. Vi slog Ringkøbing IF med 0-1 på udebane på et smukt mål af Jonas Spornberger. I anden runde var vi på besøg hos FC Djursland, hvor det blev til en sikker sejr på 1-4. Målene blev scoret af Thomas Rohde, Thomas Rohde, Mark Mikkelsen og Rasmus Borup.

AGF trådte direkte ind i Sydbank Pokalens 2. runde sammen med de øvrige ikke-tophold fra sidste sæsons Superliga. Her lykkedes det efter 120 minutter og en del besvær at spille sig videre mod Albaniserieholdet Marstal/Rise. Dette skal selvfølgelig ses i lyset af, at AGF brugte en del af deres ungdomsspillere til denne kamp, og altså derfor lod mange af spillerne med Superliga-kvalitet blive hjemme.

De to klubber står i kontrast til hinanden på mange områder. VSK Aarhus er en relativt ny klub, mens AGF står for gamle og stolte traditioner. VSK Aarhus er en klub, der er ved at finde sit fodfæste i byen, mens AGF har et stort netværk af forbindelser i byen, der kan hjælpe klubben. Desuden er VSK Aarhus kendetegnet ved at bruge rigtigt mange spillere af egen avl i førsteholdstruppen, mens AGF i det seneste transfervindue har brugt store beløb på unge spillere - fra eksempelvis Australien. 

Tusind tak til dagens kampsponsor, Sydbank. Vi håber, at Nordbyen til denne kamp står samlet, og sender Sydbyen hjem uden videre deltagelse i Sydbank Pokalen.

Vi ønsker alle en god kamp.