Menu

VSK Aarhus tilbage på sporet

image Foto: vildmedfoto.dk, Trine
29. september 2019 kl. 23:45

Efter den flotte pokalindsats torsdag aften mod Superligaklubben AGF ventede der søndag eftermiddag VSK Aarhus en ny udfordring – denne gang på Sjælland. Den historiske, tidligere Superligaklub Akademisk Boldklub havde skabt en perfekt ramme for kampen på Gladsaxe Stadion. Til trods for at kapaciteten på næsten 14.000 mennesker kun var cirka 1,5 % udfyldt (lidt over 200 tilskuere), så er der alligevel på alle måder format og klasse over stadionoplevelsen, når AB er værter. Det er fedt at spille på Gladsaxe Stadion.

Kampen startede med et AB-hold, der havde bolden mest, men det var alligevel VSK, der først kom på måltavlen. Efter et arbejdsraseri af Mikkel Nygaard kunne Jonas Spornberger sende et smukt indlæg i panden på Jakob Rittig, der via stolpen gjorde det til 0-1.

0-2 blev det også. Igen ved Jakob Rittig. Denne gang fandt Mark Mikkelsen fra centralt i banen Malthe Karsberg, der var sprintet frem i venstresiden. Karsberg leverede en assist til Rittig efter alle kunstens regler. Og som om det ikke var nok, blev det også til en tremålsføring at gå til pause på for VSK. Malthe Karsberg sendte bolden ind højt i det korte hjørne.

AB foretog en dobbeltudskiftning i pausen, og det havde hurtig effekt. Yonas Nielsen gjorde det til 1-3 efter 50 minutters spil. Herefter blev 2. halvleg meget som første halvleg i kampbilledet. AB havde svært ved at finde løsninger mod et hårdtarbejdende hold fra Aarhus Nord.

Uheldigvis blev Mark Mikkelsen sendt tidligt i bad efter, at han begik et frispark ude foran feltet efter 85 minutter. Herefter fulgte noget af det mest spektakulære, som jeg til dato har set i fodboldverdenen. AB sendte deres målmand op for at sparke frisparket. Resultatet blev en smuk venstrebensscoring af keeperen, hvor Mathias Rask Thomasen var chanceløs. Vi letter på hatten for Oliver Thorup. 2-3.

De sidste 5 minutter af kampen blev herefter ekstrem hektiske, og vi skylder Mathias Rask Thomsen en stor cadeau. Han reddede point på stregen i dag i den afsluttende fase, så sejren kom hjem.