Arbejdssejr

image
21. november 2023 kl. 14:29

Arbejdssejr

Efterårets sidste kamp i Holstebro blev nøjagtig lige så intens som forudsagt. I kampens første minut fik VSK tilkæmpet sig et indkast. Efter en hurtig igangsætning kom topscorer, Mathies Skjellerup fri i feltet og på finurlig vis fik han kringlet bolden ind under overliggeren. 0-1 til VSK i kampens første minut. Så var VSK i gang.

Peter Nemec var tilbage efter en skade. Allerede tre minutter efter pausen viste Nemec et eksempel på sin veludviklede målnæse. Han bragte VSK foran 0-2 på et supermål.

”2-0 kan være en farlig føring”, hedder et gammelt fodbold udsagn. Et godt kæmpende Holstebro-hold kom i lange perioder af anden halvleg bedre med i spillet og overtog en del af initiativet.

I et forsøg på at stabilisere midtbanen kom Marcus Sloth Jørgensen på banen, og lidt senere afløste Emil Vestergaard en skadet Mathies Skjellerup. Holstebro reducerede til 1-2 ved den tidligere VSK-spiller, Andreas Ellermann Broe et kvarter før tid.

Det gav Holstebro motivation og det betød et massivt pres på VSK forsvaret det sidste kvarter, hvor HB til spillede sig et par store chancer, hvor VSK-målmanden, Rasmus From måtte redde kastanjerne ud af ilden. Gjesing sendte friske kræfter i form af Blend Istrefi og Simon Puggaard på banen.

Stormen blev dog reddet af og VSK kunne tage alle tre point med til Aarhus. Det betyder samtidigt, at holdet ligger på førstepladsen, når 3. division genoptages 9. marts 2024, hvor modstanderen er Vejgaard.

Det var en flot tilkæmpet arbejdssejr, hvor Holstebro i slutningen af kampen havde chancer til redde et point. Det var ikke alene spillerne, der fightede på banen. Fra sidelinjen dirigerede og coachede cheftræner Jens Gjesing energisk sine spillere med engagement og temperament. Det var derfor en lettet og næsten udmattet cheftræner, der kunne konstatere, at holdet modstod presset, og de tre vigtige point kom i hus efter 95 minutter.

VSK kan nu se tilbage på et flot 2023, og udfordringen er at udnytte vinterpausen, så holdet står bedst muligt rustet til spændende kampe i foråret i den historisk jævnbyrdige 3. division: For seks uger siden lå Vanløse på førstepladsen. De må nu overvintre på sidstepladsen. De har dog kun fire point op til top seks.