Menu

6-points kamp på Ceres Park - sejr sender os i mesterskabsspil

image
Michael Lynge
02. november 2019 kl. 09:09
Opmuntrende spil i de seneste to opgør lover godt inden dagens spændende opgør i Gjensidige Kvindeligaen, hvor VSK Aarhus kan skyde dagens gæster fra Odense Q direkte i nedrykningsspillet.

Læs hele dagens kampprogram her

Ceres Park ligger for første gang nogensinde græs til et opgør i Kvindeligaen. En mulighed der er kommet i spil efter AGF, ASA Fodbold, IF Lyseng og VSK Aarhus har præsenteret et nyt samarbejde, som skal sætte fokus på pige- og kvindefodbolden i Aarhus. 

Netop det at kampen spilles på Ceres Park, som normalt er forbeholdt AGF’s 3F Superligaspillere, er da også noget som Cheftræner Hans Paarup kan mærke i truppen.

 

Mit indtryk er at spillerne glæder sig meget. Det bliver fedt at prøve for os allesammen. Det er altid sjovt at komme ind og spille på et stort stadion. Jeg forventer også at banen er meget bedre end det vi er vant til. Det betyder at det bliver en helt anden kamp end hvis kampen skulle være spillet på Vejlby Stadion. Det håber jeg også vi kan drage nytte af til gavn for de mange tilskuere som vil se noget flottere fodboldspil.

 

VSK Aarhus kan med en sejr i dag spille sig væk fra nedrykningsspillet. Sådan så det ikke ud for to spillerunder siden, hvor nogle ærgerlige pointtab gjorde at holdet befandt sig under stregen. Men med den flotte 3-2 sejr over Brøndby IF samt opløftende spil i sidste weekends opgør mod Fortuna Hjørring er humøret vendt.

 

Jeg ser lige nu vores hold som et hold der hænger godt sammen i både presspil og forsvarsspil og egentlig også i de faser hvor vi har bolden. Vi tænker mere ens og arbejder stenhårdt for hinanden. Det har vi ikke gjort hele tiden og derfor har vi italesat det og fået ændret på nogle ting, fortæller Hans Paarup.

 

Netop det faktum at kampen er flyttet til Ceres Park og der til formiddag har været træning for en masse østjyske pigefodboldspillere på Fredensvang gør at tilskuertallet forhåbentlig kommer over det normale. Netop høje tilskuertal har VSK Aarhus prøvet nogle gange på det seneste med bl.a. 600 og 700 tilskuere til Kvindeligakampe. 

 

Dette noget som i begge tilfælde har været med til at løfte tilskueregennemsnittet og spillernes oplevelse på banen.

 

Det er da fedt hvis der er opbakning til vores spillere og mere larm end normalt. Det har vi prøvet med vores tidligere Super Matches. Det kan godt mærkes og det giver noget ekstra i kampene. Jeg synes det er fedt at Aarhus-klubberne står sammen på den her måde og skaber en fælles begivenhed. Det er fedt for vores spillere, men jeg synes også det er fedt for de mange piger som har trænet på Fredensvang og derefter taget på Ceres Park. Det er godt at se at de klubber som normaltvis kæmper mod hinanden på banen kan gå sammen og skabe det vi ser i dag.

 

Dagens træningsseance på Fredensvang er med AGF som en vigtig medspiller. For første gang inviterer AGF nemlig fodboldpiger fra samarbejdsklubberne ind til en lærerig træningsdag, hvor trænere fra ASA, IF Lyseng og VSK Aarhus har stået for en fed træning U8 - U16 piger. Direkte adspurgt om hvad disse spillere skal lægge mærke til i dagens Kvindeligakamp svarer Hans Paarup:

 

Det helt store forskel på Kvindeligaen og alt andet er fysikken. Jeg har oplevet flere unge spillere fra vores eget U18 hold, som har spillet med på Kvindeligaen. Unge spillere i dag lærer meget nemt at blive teknisk dygtige. Men intensitet og det fysiske spil er vigtigt. Det træner man på træningsbanen, hvor man skal ture gå ind i duellerne og ikke bare løbe ved siden af hinanden uden kontakt.

 

Dagens kamp går i gang kl. 15.00 og kan udover at overværes på Ceres Park også ses på www.kvindeliga.dk via livestream.

 

 

Luk