Menu

U11: Efterårssæsonen var en fantastisk sæson

image
Tobias Halskov
09. januar 2017 kl. 17:26
Denne artikel er den første i en serie hvor vi sætter fokus på ungdomsholdene i VSK Aarhus. Artiklerne er skrevet af de respektive trænere og er omkring sæsonen i efteråret 2016. Denne artikel er omkring U11 årgang 2006. Artiklen er skrevet af træner Peter Christian Guld.

VSK Aarhus Årgang 2006 U11 har 25 spillere på årgangen + 2 spillere fast på U12 og yderligere 3 fast på U10. Generelt en årgang i vækst siden jeg, Peter, startede som træner sommeren 2015.

Efterårssæsonen var en fantastisk sæson, hvor drengene gik fra 5mands til 8mands fodbold - og det med stor succes. Hermed en meget lærerig sæson, hvor vi udviklede både spillernes individuelle færdigheder, men også blev stærkere som hold. Drengene gik fra alt for små baner og mål til et mere udfordrende 8mands format, hvilket generelt udløste ny energi og muligheder for spillerne. Af positive elementer kan fremhæves, at vi som årgang er steget i antal medlemmer (vigtigt, da 8mands kræver flere spillere til rådighed), og at vi kan bryste os af at have 2 x 8mands hold, et A-hold og et B2-hold. Udover det sportslige har det sociale også været i fokus for drengene i efterårssæsonen, hvor fælles værdier og regler samt sociale arrangementer værner om vores fælles interessefællesskab. Alt i alt er vi tre trænere meget tilfredse med sæsonens forløb for dette hold, hvor spillerne fra starten af august til slutningen af oktober trænede kontinuerligt med 3 træninger i ugen, og kampe hver weekend. Dette vil uddybes i næstkommende afsnit.

U11 A-holdet: U11 A-holdet havde en fremragende sæson, både på banen, men også udviklingsmæssigt individuelt hos spillerne: hvilket er i centrum for spillere i så ung en alder. Omvendt set, hvis spillerne udvikler sig teknisk og motorisk vil det som regel vise sig positivt for holdets spil. Dette var også tilfældet, hvor drengene fik en flot delt 3. plads til Aarhus Mesterskaberne i den bedste række, hvor AGF blev endestationen i semifinalen. I A-rækken, vandt holdet mange kampe, hvor kun Lyseng viste sig at være store udfordrere med to smalle 0-1 nederlag til VSK. Yderligere var holdet deltagere til Søften Sommercup, hvor vi endte med guld foran netop Søften, Randers Freja, Lystrup mfl. Sideløbende til DBU-turneringen deltog holdet også i DGI Junior League, hvor holdet høstede erfaringer. Dette er blot en angivelse af de vigtigste kampe og stævner, hvor turen til Øens Hold Cup også var en stor succes, som vil uddybes i afsnittet nedenfor.

U11 B2-holdet: Ligesom U11 A-holdet udviklede U11-B2-holdet sig eksplosivt. I samme ombæring skal det nævnes, at der er en dynamisk overgang mellem A og B, hvor flere spillere er inde omkring begge hold. B2-holdet er et hold både med mere erfarne spilere, til spillere der lige var begyndt til fodbold. De mange nye spillere var dog ingen hæmsko, og blev hurtig spillet sammen så også B2-holdet kunne udfordre de fleste modstandere. I DBU-turneringen fik holdet flere nederlag, både store og små (ufortjente), og det var netop disse kampe, som gav vigtige lærepenge. Hertil skal det nævnes at spillerne fik 2-2 på hjemmebane mod Galten FS, hvilket for holdet talte som en sejr. Alt i alt en rigtig fornuftig sæson, hvor spillerne er sulte for nye udfordringer i det nye år.

Som højdepunkter for sæsonen står alt lige fra fantastiske træninger, 7-0 sejre i DBU-turneringen for A-holdet, B2-holdet, der udviklede sig flot, men vigtigst af alt havde vi nogle gode sociale arrangementer. Bl.a. turen til Øens Hold Cup på Fyn, hvor A-holdet havde gode oplevelser. Godt nok bød de første 4 kampe på nederlag til eliteholdene OBs 1. hold og Svendborgs 1. hold samt BK FIX (uheldigt) og Frederikssund IK, men man bør ikke undervurdere det positive i læring ved modstand: dvs. nederlag, og især de uheldige. Man må dog også indrømme at sejren på 2-0 over AB på sidste dagen udløste stor lettelse, hvor drengene alligevel kunne smutte hjem med en sejr i bagagen - inklusiv en fantastisk social tur! Til slut vil jeg nævne vores sene efterårslejr i november, hvor hele holdet overnattede på hjemmebane, og havde både teambuildingsøvelser og fodbold på programmet (ja okay, vi fik også pizza!).

/ Peter, cheftræner VSK Aarhus

Tobias, assistent

Mathias, assistent

Luk