Menu

Jens Gjesing før lokalbrag: Fokusset er på os selv

image Foto: Axel Schütt
18. september 2020 kl. 01:25
Efter en flot sæsonstart venter sæsonens hidtidige sværeste modstander Aarhus Fremad i et vaskeægte lokalopgør. Selvom Aarhus Fremad er en af rækkens oprykningsfavoritter, er der alligevel en stor tro på tingene i VSK-lejren. Det fortæller cheftræner Jens Gjesing.

VSK Aarhus har fået en flot start på sæsonen, som indtil videre har budt på 7 point i de første 3 kampe. På lørdag skal holdet prøve at følge op på de flotte takter, når de klokken 14:00 gæster lokalrivalerne fra Aarhus Fremad, der ligeledes har fået 7 point i 3 kampe.

Cheftræner for VSK Aarhus, Jens Gjesing, glæder sig til kampen, og erkender da også, at lokalopgør som disse betyder noget ekstra:

”Vi glæder os selvfølgelig til alle kampe, men lokalopgør som disse kan bare noget specielt.  Jeg forventer, og håber, at det bliver en god fodboldkamp. Jeg har en forventning om, at det er et Aarhus Fremad-hold, der vil forsøge at tage teten og gerne vil spille fremad, hvilket vi også selv vil. Derfor håber jeg også, at der er lagt op til en god fodboldkamp.”

Gjesing erkender, at favoritværdigheden ligger på Aarhus Fremad, der spiller på hjemmebane, har større økonomiske muskler og en klar ambition om oprykning til 1. Division. Men rollen som underdog er ikke noget, der kyser VSK-træneren. Faktisk fylder det ganske lidt. Og selvom de taktiske kort holdes tæt, fortæller Gjesing, at samarbejdet er nøglen og fokusset er rettet indad:

”Der er ingen tvivl om, at Aarhus Fremad må stå med favoritværdigheden. Jeg regner heller ikke med, at de har noget imod at påtage sig favoritværdigheden, men det er sådan set også underordnet. Vi har fokus og tro på os selv, og det har vi uanset, hvem der er favorit. Der er ingen tvivl om, at vi skal være ekstra skarpe. Det er et rigtig fint hold, som vi skal møde, men igen så har vi meget fokus på, at vi selv skal styre kampen.”  

Ligesom der er en tro på, at tingene skal lykkes på søndag, er der også en stærk tro på, at sæsonens målsætning om top-6 skal lykkes. Grundet den nye turneringsstruktur, hvor den nuværende 2. Division fra 2021/22 sæsonen bliver niveauopdelt i to selvstændige rækker, betyder det, at en placering i rækkens top-6 vil sikre en plads i næste sæsons 1. Division. Det skal dog lige tilføjes, at 1. Division i næste sæson bliver tredjebedste række, mens den nuværende 1. Division får et andet navn. Så selvom det umiddelbart ikke ligger i kortene, at VSK Aarhus skal spille med i den højere ende af divisionen, blæser de på det postulat i VSK-lejren.

”Vi har en ambition om at ende i top-6 i denne sæson. Det er selvfølgelig optimistisk i en gruppe, hvor vi bliver set som en sikker del af bundstriden. Vi er vel det eneste hold i rækken, der ikke har et spillerbudget, men det kan vi jo ikke lade os slå ud af. Vi har tro på hinanden og en tro på, at vi kan skabe resultater. Derfor mener vi også, at vi kan tillade os at tro på en top-6, velvidende at det en ambitiøs og svær opgave. Men det kan ikke være anderledes”, afslutter en optimistisk Jens Gjesing.

Grundet covid-19-restriktionerne er der ikke mulighed at se VSK Aarhus i aktion på Riisvangen Stadion. Vi dækker selv kampen med liveopdateringer fra vores Twitter-konto samt billeder og reaktioner på Facebook og Instagram.

Luk