Menu

Så! Nu kan vi endelig komme i gang med slutspillet

image Cheftræner Anders Nim iagttager holdet under de sidste forberedelser. FOTO: Vild med Foto
Michael Lynge
06. juni 2020 kl. 08:37
Lørdag kl. 14.00 sker der noget som har været ventet i lang tid. VSK Aarhus løber på banen, når FC Thy Thisted venter i denne sæsons slutspil i Gjensidige Kvindeligaen.

Læs kampprogrammet her

For i hvert fald en person bliver det første gang i Kvindeligaen – Nemlig VSK Aarhus Cheftræner Anders Nim som tiltrådte tilbage i januar. Anders beskriver hele opstarten som det mest underlige han nogensinde har prøvet:

Jeg har godt nok tænkt mange ting. Det har været den mest specielle opstart jeg nogensinde har oplevet og formentlig kommer til. Jeg har aldrig oplevet noget lignende og håber da heller ikke vi nogensinde skal opleve noget lignende igen. Jeg har arbejdet fra et sommerhus på Fanø og det trænerarbejde har mest bestået i at lave træningsprogrammer til pigerne, som de har fulgt mens fodbolden har været lukket nede.

 

En ting er at der ingen tilskuere er til at bakke holdene op i slutspillet. En anden ting er at antallet af kampe er halveret samtidig med at pointforskellene er fastholdt. Dette betyder at hver af de 5 kampe er små finaler, hvis et avancement til medaljerne skal lykkes.

Jeg har en god fornemmelse af hvor vi står. Vi har været i gang med træning i små 4 uger, hvor vi har fået en masse svar. Vi har desværre ikke haft mulighed for at spille træningskampe ligesom muligheden for at overvære modstandernes træningskampe heller ikke har været tilstede. Dette efterlader os med det store spørgsmål om hvor modstanderne står. Men vi selv har set rigtig godt ud til træningen og nu glæder vi os bare til at komme ud og få os selv testet af mod Thisted.

 

Dagens opgør mod FC Thy Thisted er på forhånd vurderet til at blive et tæt opgør. I efteråret endte de to indbyrdes opgør med en 2-0 sejr til FC Thy Thisted samt et uafgjort 2-2 resultat i det omvendte opgør. Om det bliver et forandret VSK Aarhus hold vi vil se nu efter Anders Nim har overtaget roret efter Hans Paarup vil tiden vise. Anders Nim forventer selv ændringer og siger:

Jeg har set flere af de tidligere kampe. Vi vil komme ud lidt mere aggressivt end tidligere, hvilket betyder at vi kommer til at lægge højere pres på modstanderne. Pigerne skal løbe længere og hurtigere end tidligere og det er nogle af de nye krav de skal vænne sig til.

Op til juni måneds slutspil er det et VSK Aarhus mandskab som går ind med lidt mindre erfaring på banen da Simone Hagelskjær har indstillet karrieren ovenpå sine skader igennem de seneste sæsoner. Forsvarsspiller Sofie Obel har ligeledes været nødt til at melde fra til Slutspillet. Om tabet af de to fortæller Anders Nim:

Vi kommer til at miste noget erfaring. Både Obel om Hagelskjær har været med i mange kampe på højeste niveau. Deres fravær betyder at andre skal steppe op og træde ind som erstatning. Jeg ser at vores unge Sofie Vendelbo skal overtage Obels rolle i den bageste kæde. Erstatningen for Simone Hagelskjær bliver formentlig Katrine Spanner. Spanner har været on/off med skader det seneste år og er altså nu tilbage og tiltænkt pladsen på den centrale midtbane. Hun har gjort det rigtig godt og vi ser frem til igen at få hende tilbage på banen. Af øvrige ændringer ser vi også på Matilde Søjberg som er kommet til fra Fortuna Hjørring. Hun er kun 16 år og altså et meget spændende talent som vi får tilknyttet truppen.

Dagens kamp bliver fløjtet i gang kl. 14.00 – Kampen bliver dog uden tilskuere så hvis du skal følge med kan kampen streames via Mycujoo.tv

Luk